Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

maanantai 23. syyskuuta 2013

Pajan pitoa kotoa käsin


Heippa kaikille,

tällaista väsynyttä menoa edelleen mulla. Onneksi lääkärini sai autoimmuunivaivani aiheuttajan selville! Ehkäpä kohta myös jaksaminen ja yleinen vointi paranee enkä ole aivan zombiena enää tuleviasuudessa koko aikaa. Minut määrättiin viljakieltoon ja sain uusia lääkkeitä kilpirauhasta ja diabetestä varten. Pitäkää peukkuja! Tarkoitus olisi olla jotenkuten tolpillaan 3 viikon päästä jotta pääsisi Orimattilan askartelutapaamiseen :)

Huonon kuntoni vuoksi jouduin olemaan poissa Leimailutaivaasta, jonne olin lupautunut pajailemaan. Ajattelinkin, että kun kerran olin siihen hommaan valmistautunut niin pajailenpa kotoa käsin ja valotan hiukan MODELING FILMin käyttöä, jollei se ole jo ennestään tuttua!

Modeling film on paksuhkoa muovikalvoa, jota löytyy läpinäkyvänä, valkoisena ja mustana; kuvassa kirkkaan ja valkoisen paketin etiketit, mustassa lukee vastaavasti Blackout. Lisäksi on olemassa kokeilupakkaus, jossa on kaikkia kolmea väriä.
Suomalaisista nettikaupoista Klemmarikellari myy kyseistä tuotetta ja heillä oli sitä jo Leimailutaivaassa myynnissä. Nettikauppaa ei ole tähän mennessä ehditty päivittää, mutta tiedän, että heille on tilattu kaikkia värejä. Tulevat varmaan näkyviin kunhan Jonna ehtii päivitellä :)Tätä muovikalvoa voi leikata ja sitä saa muokattua 3D- muotoon, kun kuumentaa kuumailmapuhaltimella. Lämmin muovi taipuu haluttuun asentoon melko helposti ja viilennyttyään kovenee ja pitää halutun muodon. Jos taivutettu kuvio ei miellytä, voi sen lämmittää puhaltimella uudelleen, jolloin taivutellun palasen saa littanaksi uutta muotoilua varten. Modeling film ei kutistu lämmitettäessä kuten kutistemuovi. Se ei myöskään rikkoonnu tai säröile muokattaessa.

Paksuutensa vuoksi kalvoa ei saa leikattua ohuilla stansseilla taikka punch-out- leikkureilla, mutta paksut stanssit ja sakset sopivat oivallisesti. Modeling filmille voi leimata ja sitä voi värjätä. Leimaukseen kannattaa käyttää Stazon- tai Versacraft- leimasinmusteita. Stazon kuivuu samantien kalvolle, Versacraft vaatii lämmitystä jäädäkseen kiinni. (Tämähän käy sopivasti kuumailmapuhaltimella ) Nestemäiset alkoholimusteet ovat erinomaisia värjäämisessä.

Tässä muutama malli, jotka tein pajaa varten:Kirkkaasta modeling filmistä stanssattu kukka, värjätty alkoholimusteella. Takana rintarossipohja ja "hörpelökangasta" :D


Tässä valkoisesta filmistä alkoholimusteilla värjätty kukka, leimattu mustalla Stazonilla, koristeena kimalleliimaa.

tässä samoin valkoista filmiä ja keltaista alkoholimustetta

Tässä hiusklipsissä on sekä valkoista että kirkasta filmiä

Lopuksi pari linkkivinkkiä;

http://www.createmixedmedia.com/make/modeling-film-flower-a-tutorial

http://www.youtube.com/watch?v=92_e56LBfYI

http://www.youtube.com/watch?v=BQQTRZJaEk4

5 kommenttia:

 1. Ihania... saat kyllä Orimattilassa näyttää tän ihan livenä :)

  VastaaPoista
 2. Minna, kiitos ja lupaan näyttää. Pidä peukkuja et mun kunto kestää silloin jo !!

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos! Ostin valkoista ja mustaa, kiva saada hieman idiksiä käyttöön!

  VastaaPoista
 4. Riikka, kiva jos voin olla avuksi ja askartelun iloa! Olis mukava nähdä, mitä luot omista filmeistäsi :)

  VastaaPoista
 5. kiitos, tällainen uutus on mennyt multa ihan ohi :-) ja pikaista toipumista!

  VastaaPoista