Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Taulu kuvansiirtotekniikalla ja vinkkejä tekemiseen

Heipsansaa,

laitoin tänne aiemmin kuvan Orimattilan tapaamisessa aloittamastani kissataulusta. Sain sen valmiiksi aikoja sitten, mutta sekin jäi julkaisematta. Tässä joitakin kuvia ja juttua prosessista:

Tulostin kuvat mustesuihkukirjoittimella valokuvapaperille ja käytin kuvansiirtoon gessoa. Levitin valkoista gessoa muutaman millin paksuisen kerroksen taulupohjalle ja laitoin kuvan siihen kuvapuoli alaspäin, silitin ilmat pois välistä ja jätin kuivumaan. Periaatteena on, että gesso imee kuvan itseensä ja varsinaisen kuvapaperin voi tämän jälkeen poistaa. Tietysti kuva tulee tällä lailla peilikuvana. Jos haluat kuvan tauluun samoinpäin kuin itse valokuvassa tai sinulla on tekstiä, jota siirrät, pitää se ennen printtausta kääntää, jotta se tulee oikeinpäin varsinaiseen työhön. Mustesuihkukirjoittimella printatuista ja tällä tavalla siirretyistä kuvista ei tule niin selkeitä, kuin lasertulostimella vastaavalla lailla tehtynä. Minulle tämä tapa sopii mainiosti, sillä etsin tauluihin juuri sellaista "utuisuutta" kuviin.

Kun gesso oli kuivunut, oli aika aloittaa valokuvapaperin poistaminen. Tämän tein kostuttamalla paperia kostealla sienellä ja hinkkaamalla tämän jälkeen kostunutta paperia sormella rullalle. (Sienen sijasta olen käyttänyt myös pientä minimister-suihkepulloa kostuttamiseen. Pitää vain muistaa, että paperin tuolee olla kostea, ei märkä!)Aikani rullailtua sain kuvat näkyviin;Tämän jälkeen sivelin kuvien päälle crackle accentsia, joka samalla suojaa kuvaa ja antaa sille vanhannäköisen rikotun pinnan.
Sitten olikin aika alkaa miettiä millaisia koristuksia tauluun laittaisi...mixed media- tyyppiseen tauluun voi laittaa mitä ikinä keksiikään....Ja tässä väritystä vailla oleva taulu. Koristeet liimattuani sivelin ne kaikki vielä kunnolla valkoisella gessolla, jolloin ne ottavat hyvin vastaan kaikenlaiset värit, joita tauluun käyttää.lopullisessa työssä epoksitarrojen paikat ovat vielä vaihtuneet, viime hetken säätöä :)
Väritykseen käytin alkoholimusteita, halusin vahvat sävyt. Eikö näytäkin erilaiselta kun siinä on väriä :D ?
1 kommentti:

  1. Hiukan työn tunnelma muuttui värien myötä :) Tekisi mieli itsekin kokeilla kissataulua. Riiviöitä on taloudessa kaikkiaan kolme kappaletta ja vauhtia riittää :D Ihanan herkkä tausta täällä sinun blogissa!

    VastaaPoista