Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

maanantai 26. joulukuuta 2011

Ostoksilla Ruotsissa

Oikein hyvää Tapaninpäivää!

Kävin kaksin nuoremman tyttäreni kanssa viettämässä laatuaikaa laivalla ja Tukholmassa viimeisenä viikonloppuna ennen joulua. Etukäteen suunnittelimme, että perillä käydään yhdessä lelukaupassa, yhdessä askartelukaupassa ja joulumarkkinoilla. Matka sujui hyvin ja hauskaa riitti.

Päädyimme käymään kahdessakin lelukaupassa ja kaksilla joulumarkkinoilla; Vanhan kaupungin ja Sergelintorin markkinoilla. Jokapaikasta tietysti shopattiin jotain, mutta jotenkin nuo ruotsalaiset joulumarkkinat hämmensivät; ei mitään käsin tehtyä myynnissä :O. Myöhemmin kuulin, että niitä olisi pitänyt osata etsiä Skansenin markkinoilta. Mutta sinänsä hassua, kun on tottunut, että Suomessa joka markkinapaikassa on käsitöitä tarjolla. Hiukan petyin tähän hommaan. No, tietääpä senkin nyt seuraavia vuosia silmällä pitäen...

Tukholman päiväksi valikoitui sunnuntai, joten ainut etukäteen googlettamani askartelukauppa, joka on myös sunnuntaisin auki, on Panduro Hobby Kungsgatanilla. Patikoimme siis sinne. Kauppa sijaitsee melko lähellä ja sinne pystyy hyvin kävelemään laivalta; ensin vanhan kaupungin läpi ja siitä esim. Vasabron siltaa pitkin yli ja jatkaen Vasagatania pitkin kunnes tulee vastaan Kungsgatan. käännytään Kungsgatanilla oikealle ja mennään tätä pitkin hiukan matkaa ja siellä se onkin jo :), vasemmalla puolella tietä. Myös toista siltaa pitkin pääsee perille, ja jos haluaa metrolla mennä niin Hötorgetin metroasema on ihan kaupan vieressä.

Olimme molemmat aivan pyörryksissä kun siellä oli niin paljon kaikkea ihanaa! Kaupasta tuli saman tien kyllä minun kantapaikkani Tukholmassa käydessä :)

Tässä pari kuvaa:
ulkoapäin kauppa näyttää tältä- jos joku muukin sitä etsii matkallaan


Sisältä en kertakaikkiaan kehdannut ottaa kuvia- harmi sinänsä-, mutta tässä meidän saalis


Tuosta kartiotötteröstä tuli meille jouluksi karkkijoulukuusi, punaiset piippurassit ja hamahelmipaketti meni tyttärelle, Timpan paperikko, alenuksesta saatu ympyräleikkuri, kaksipuoleinen leveä teippi, metalliset eyeletit, ihania metallisia ja muovisia koristeita kortteiluun minulle...
Ensi kerralla enemmän rahaa mukaan :D


Matkallamme törmäsimme myös ruotsalaiseen joulupukkiin (joka ilmeisesti oli karannut pukunsa sisältä jonnekin..) :Paluumatkalla kokeilimme kumpikin laivalla fish spa:ta, joka olikin todella ihanaa! Ensin jalat puhdistetaan ja sitten ne upotetaan vesialtaaseen ja pienet monnin tyyppiset kalat putsaavat jaloista kaiken kuolleen ihon ja lopputuloksena on ihanan pehmeät jalat. Tuntui vain pienen pientä kutinaa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos tilaisuus tulee- minä ainakin otan uusiksi heti kun mahdollista! :)

Pakkohan tästäkin oli kuva ottaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti